Specialistfågelmöte Svedala 25 augusti 2018

Specialistfågelmöte Svedala 25 augusti 2018
10 augusti, 2018 Bengt Larsson
Shamatrast

Schamatrasthona.

Årets sommarmöte vänder sig till alla som är intresserade av frukt-, nektar och insektsätande fåglar. Det föds upp allt fler fågelarter och vi får mer erfarenhet av skötsel av olika exotiska fågelgrupper i Europa. Vi kommer att prata om olika valda fågelgrupper såväl som allmänna skötselfrågor. Under mötet kommer det att finnas många personer med stor erfarenhet av dessa fåglar att fråga till råds. Vi har också anledning att ta upp frågor om vår relation till kontrollerande myndigheter som har gjort nedslag hos fågelhållare under året.

Här följer programmet för dagen:

Fruktduvor Lennart Lundgren berättar om sina erfarenheter av en ovanlig grupp i vår hobby (bildserie på olika arter som förekommer i hobbyn).

Trastar Lars Svensson håller i en diskussion tillsammans med andra uppfödare om olika trastarter, en vanlig skönsjungande grupp som man behöver kunna en del basfakta om för att det skall bli bra (bildserie på olika arter som förekommer i hobbyn).

Näshornsfåglar Jonas Tuvesson pratar om sina erfarenheter med hornskator (Tockus) och deras unika häckningsbiologi (bildserie på olika arter som förekommer i hobbyn).

Skäggökar Bengt Larsson, tillsammans med andra uppfödare, presenterar erfarenheter från denna tukansläkting (bildserie på olika arter som förekommer i hobbyn).

Fler fågelgrupper kan tillkomma.

Fodertillskott och utbud av levande, fryst och frystorkat foder Rob Webber pratar om olika produkter.

Mjölmask, problem eller möjlighet. Många märkliga rykten finns om mjölmask som foder. Vi rätar ut frågetecknen.

Järnlagringssjuka och märkliga problem. Bengt Larsson berättar om svårförstådda problem med foder och smitta.

Klimat i fågelhuset Temperatur, luftfuktighet, ventilation och ljus, risker med att inte erbjuda rätt förhållanden året runt.

L80 eller L108? Vilka burmått gäller för fåglar som inte är papegojor eller finkar? Vad säger myndigheterna? Jonas Tuvesson reder ut begreppen och presenterar regler och konsekvens (L80 är burfågelregler och L108 är djurparksregler).

 

Tid och plats. Lördagen den 25 augusti kl. 10.30-17.00 med avbrott för lunch. Vi håller till i Skånsk Byggtjänsts lokaler på Ågatan 67 i Svedala. Fri parkering på platsen. Tåg, Svedala station, 10 min gångväg.

Mötet är kostnadsfritt med fika och lunch till självkostnad, ca 150 kr. Anmälda deltagare kommer att få närmare prisuppgifter innan mötet. Anmäla till Bengt Larsson, bl@skanskbyggtjanst.se.

Välkomna!